Steenstrips worden gebruikt bij het renoveren van gevels, bij het accentueren van een muur, in badkamers, keukens, op schoorstenen en in de tuin. Het zijn dunne tegels van steen die je tegen een muur (of welk oppervlak dan ook) kunt plakken met lijm of mortel. Hierdoor geef je de muur het uiterlijk van steen gemetseld te zijn, maar heb je in feite alleen een bestaande muur behangen met een dun laagje steen. Dit is natuurlijk ideaal voor doe-het-zelvers en mensen die hun muur graag een nieuw uiterlijk willen geven zonder deze opnieuw te hoeven laten metselen. Steenstrips hebben een decoratieve functie en kunnen een muur compleet transformeren. Er zijn een groot aantal soorten steenstrips beschikbaar, elk met een ander uiterlijk en een andere prijs.

Diverse keuzemogelijkheden

Door middel van steenstrips kun je je muur dus eigenlijk elke uitstraling geven die je wilt. Industriƫle interieurs kunnen bijvoorbeeld voorzien worden van een bakstenen muur en houd je van een rustiek uiterlijk, dan kun je je gevel bekleden met een natuurstenen steenstrip. Er zijn verschillende manieren waarop je je steenstrips kunt uitkiezen, en dit is op materiaal, op kleur of op de uitvoering.

 • Kleuren: de meest gekozen steenstrips van dit moment zijn bakstenen en deze zijn in verschillende kleuren te krijgen. Deze gaan van bijna wit tot bijna zwart en de mogelijkheden zijn groot. Of je nu op zoek bent naar een mooie donkerrode baksteen, een warme gele of een stijlvolle grijze, er is ongetwijfeld een steenstrip te vinden die aan jouw wensen voldoet.
 • Materialen: steenstrips zijn vaak gemaakt van echt steen, zoals natuursteen (lei, graniet, zandsteen), van keramische tegels of van klei zoals bakstenen. Er zijn echter ook steenstrips te krijgen van kunststof, van gips en van beton. Deze zijn vaak goedkoper, maar zijn ook niet altijd buiten te gebruiken en hebben vaak een kortere levensduur. Het materiaal bepaalt het uiterlijk, dus het is belangrijk dat je hier een goede keuze maakt. Het goede nieuws is dat er zoveel keuze is dat je deze kunt aanpassen aan je eigen wensen.
 • De uitvoering: vervolgens kun je kiezen uit verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan steenstrips van natuursteen waarin een reliĆ«f is verwerkt, bakstenen die verouderd lijken of betonnen stenen met een voeg. De meeste specialisten bieden hun steenstrips aan in verschillende uitvoeringen, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste past bij jouw project.

 

De voor- en nadelen van steenstrips

Als je kiest voor steenstrips, heb je dus keuze genoeg en dit is een groot voordeel. Je kunt het uiterlijk van de meeste soorten muren realiseren voor een goedkopere prijs dan een metselaar. Er zijn echter nog andere voordelen aan steenstrips, zowel als nadelen uiteraard, en hier vind je deze op een rijtje.

 

 • Steenstrips zijn dun en nemen nauwelijks ruimte in beslag
 • Steenstrips zijn ook door doe-het-zelvers gemakkelijk te plaatsen
 • Steenstrips plaats je snel
 • Steenstrips zijn goed te combineren met isolatiemateriaal
 • Steenstrips zijn goedkoop vergeleken met andere soorten gevelbekleding
 • Steenstrips zijn toepasbaar in vele situaties

 

 • Steenstrips hebben enkel een decoratieve functie
 • Steenstrips zijn duurder dan simpelweg het renoveren van je gevel
 • Voor het bekleden van je gevel met steenstrips kun je een subsidie nodig hebben

 

Vergelijk offertes

Ben jij ook overtuigd van de vele voordelen van steenstrips, dan kun je hier contact leggen met een specialist uit jouw omgeving die ze voor je kan aanleggen. Via onze vergelijkingstool krijg je een aantal offertes toegestuurd waardoor je een aantal opties krijgt om uit te kiezen. Deze service is volledig vrijblijvend maar kan je helpen bij het vinden van de beste vakman en de beste deal.